اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
پنجشنبه ،29 مرداد 1405
سازمان جهادکشاورزی استان کهکیلویه و بویراحمد
  • 1405/04/06 - 09:49
  • - تعداد بازدید: 24
  • - تعداد بازدیدکننده: 19
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

باغداری نوین در مدار دانش؛ آموزش مدیریت آفات و پیوند گردو در بویراحمد

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی بویراحمد با اشاره به اهمیت به‌کارگیری روش‌های نوین در مدیریت تلفیقی آفات و اصلاح شیوه‌های باغبانی، بر ضرورت ارتقای دانش فنی در نگهداری درختان سردسیری تأکید کرد و گفت: این امر در راستای بهره‌گیری از راهکارهای علمی برای کاهش مصرف سموم شیمیایی و همچنین اصلاح روش‌های پیوند در باغات صورت می‌گیرد.

IMG_20260627_094833_666

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، مهدخت حبیبی در حاشیه دو دوره آموزشی با موضوعات «مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌های درختان سردسیری» و «مدیریت باغات و پیوند گردو» در قالب برنامه روز انتقال یافته‌ها، در روستای مختار دهستان سررود جنوبی گفت: این دوره‌ها با تدریس محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان برگزار شد و در آن مباحثی از جمله بهداشت باغ، سم‌پاشی‌های محافظتی، مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها، شناسایی دشمنان طبیعی و استفاده از روش‌های کنترل زیستی به باغداران آموزش داده شد.

 

سرپرست جهاد کشاورزی بویراحمد با تأکید بر اهمیت رعایت اصول بهداشت باغ گفت: جمع‌آوری بقایای آلوده، هرس شاخه‌های بیمار، ضدعفونی ابزار باغبانی و مدیریت صحیح آبیاری از مهم‌ترین اقداماتی است که می‌تواند نقش مؤثری در پیشگیری از شیوع آفات و بیماری‌ها داشته باشد و در عین حال نیاز به مصرف سموم شیمیایی را کاهش دهد.

 

وی همچنین به برگزاری دوره تخصصی مدیریت باغات گردو اشاره کرد و گفت: در این دوره موضوعاتی مانند تغذیه اصولی درختان، روش‌های صحیح هرس و پیوند، راهکارهای کاهش خسارت سرمازدگی و شیوه‌های مقابله با سیاه شدن مغز گردو آموزش داده شد.

 

وی درباره یکی از مشکلات مهم باغداران گردو گفت: سیاه شدن مغز گردو می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله کمبود عناصر غذایی به‌ویژه پتاسیم و کلسیم، تنش‌های آبی و خشکی، آلودگی به برخی آفات و بیماری‌ها و همچنین برداشت دیرهنگام محصول رخ دهد.

 

این مقام مسئول افزود: رعایت برنامه تغذیه‌ای مناسب، مدیریت صحیح آبیاری و کنترل به‌موقع آفات از مهم‌ترین راهکارهای کاهش این مشکل است.

 

حبیبی افزود: استفاده از روش مدیریت تلفیقی آفات و بیماری‌ها موجب می‌شود باغداران با تکیه بر پیش‌آگاهی‌ها، زمان‌بندی صحیح مبارزه و بهره‌گیری از دشمنان طبیعی آفات، از مصرف بی‌رویه سموم جلوگیری کرده و هزینه‌های تولید را کاهش دهند.

 

وی بر برگزاری دوره‌هایی با هدف ارتقای دانش فنی باغداران، افزایش بهره‌وری و بهبود عملکرد اقتصادی باغ‌ها در این شهرستان تاکید کرد.

  • گروه خبری : اخبار,اخبار شهرستانی
  • کد خبر : 274783
شیوا مجذوب
خبرنگار

شیوا مجذوب

تصاویر

IMG_20260627_094843_012 IMG_20260627_094828_530 IMG_20260627_094816_190 IMG_20260627_094838_426

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
accessibility
تنظیمات قالب