اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
جمعه ،06 شهریور 1405
سازمان جهادکشاورزی استان کهکیلویه و بویراحمد
  • 1405/06/04 - 07:49
  • - تعداد بازدید: 16
  • - تعداد بازدیدکننده: 13
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

جنگلداری اجتماعی، نسخه شفابخش احیای جنگل‌ها و اشتغال‌زایی مردم در کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در جریان بازدید از طرح جنگلداری اجتماعی روستای «ده‌برآفتاب»، مشارکت مردمی را کلید حفظ منابع طبیعی دانست، گفت: اجرای طرح ۲۵۰ هزار هکتاری جنگلداری اجتماعی در استان، مسیر تازه‌ای برای اشتغال پایدار و درآمدزایی جوامع محلی باز می‌کند.

photo29404906247

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد به نقل از روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و خیزداری استان، یدالله رحمانی در جریان بازدید شبانه از طرح جنگلداری اجتماعی در روستای ده برآفتاب در آخرین ساعات دومین روز از هفته دولت، با تاکید بر توجه ویژه دولت چهاردهم به منابع طبیعی و محیط زیست، بر استفاده حداکثری از ظرفیت مردم برای حفظ و توسعه منابع طبیعی تأکید کرد.

 استاندار کهگیلویه و بویراحمد با مناسب خواندن رشد نهالهای کاشته شده در این طرح، اجرای طرح جنگلداری اجتماعی را فرصتی برای حفاظت از منابع طبیعی و بهبود معیشت مردم دانست و گفت: اجرای مناسب طرح ۲۵۰ هزار هکتاری جنگلداری اجتماعی می‌تواند هم به احیای جنگل‌ها کمک کند و هم زمینه اشتغال و درآمد پایدار جوامع محلی را فراهم آورد.

 مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: این طرح از ابتدای امسال در همه شهرستان‌ها و مناطق سردسیری و گرمسیری استان آغاز شده و اجرای آن با مشارکت مردم و در قالب قرارداد‌های بهره‌برداری با صاحبان عرف و مالکان منفعت انجام می‌شود.

سید جمال موسویان افزود: در قالب این طرح، گونه‌های درختی چوبده و اقتصادی، مثمر و گیاهان دارویی، خوراکی و صنعتی توسط مردم در عرصه‌های مشخص کاشته می‌شود.

موسویان توسعه جنگلداری اجتماعی را در حفظ منابع آب و خاک مؤثر دانست و گفت: اجرای این طرح موجب افزایش پوشش گیاهی و در نتیجه کاهش فرسایش و تثبیت خاک، افزایش نفوذ آب در زمین، تغذیه آبخوان‌ها و بهبود شرایط زیست‌محیطی مناطق می‌شود و در کنار آن می‌تواند زمینه‌ساز ایجاد شغل و درآمد پایدار برای مردم استان باشد.

رئیس هیئت‌مدیره تعاونی روستای ده برآفتاب هم با اشاره به مشارکت این تعاونی در اجرای طرح جنگلداری اجتماعی گفت: با همکاری بسیار خوبی که منابع طبیعی داشته تاکنون با احاله مدیریت حدود ۲۸ هکتار از عرصه‌های طبیعی، انواع درختان مثمر و اقتصادی از جمله حدود هزار اصله نهال بادام، بیش از هزار اصله انگور و و دیگر گونه‌های مثمر کاشته شده است.

وی گفت: حدود ۱۰ هکتار از اراضی این مجموعه نیز برای تولید نهال اختصاص یافته و تمامی این فعالیت‌ها با مشارکت مردم در قالب جنگلداری اجتماعی انجام می‌شود.

غریبی با اشاره به عضویت حدود چهار هزار نفر از اهالی روستای ده برآفتاب در این تعاونی اظهار کرد: درختان کاشته‌شده تاکنون رشد مطلوبی داشته‌اند و در صورت رسیدن طرح به مرحله بهره‌برداری، درآمد حاصل از آن در اختیار تعاونی و مردم قرار خواهد گرفت.

 

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها,اخبار
  • کد خبر : 286537
کلمات کلیدی
شیوا مجذوب
خبرنگار

شیوا مجذوب

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
accessibility
تنظیمات قالب