اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
یکشنبه ،12 مهر 1405
سازمان جهادکشاورزی استان کهکیلویه و بویراحمد
  • 1405/04/02 - 09:46
  • - تعداد بازدید: 33
  • - تعداد بازدیدکننده: 30
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

هشدار قرمز در مزارع ذرت کهگیلویه و بویراحمد؛ ورود کرم برگخوار پاییزه

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از مشاهده آفت مخرب «کرم برگخوار پاییزه» در مزارع ذرت دهستان دشتروم شهرستان بویراحمد خبر داد و بر لزوم اقدام فوری کشاورزان برای سمپاشی و کنترل این کانون‌های آلودگی تاکید کرد.

photo28035642659

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد، منور صفایی‌نیا با اشاره به بازدیدهای میدانی کارشناسان این مدیریت در سطوح استانی و شهرستانی از مزارع ذرت دشتروم، از شناسایی آفت «کرم برگخوار پاییزه» در این دهستان خبر داد.

 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با تاکید بر اینکه این آفت به دلیل قدرت تکثیر بالا و سرعت انتشار سریع، یکی از بزرگترین تهدیدها برای امنیت غذایی محسوب می‌شود، اظهار داشت: میزبان ترجیحی این آفت گیاه ذرت است، اما فاجعه‌بارتر آنکه در صورت عدم کنترل به موقع، می‌تواند به بیش از ۵۶ محصول زراعی دیگر نیز حمله کرده و خسارات جبران‌ناپذیری را به بار آورد.

 

صفایی نیا ادامه داد: همچنین علائمی نظیر خراشیدگی، پارگی برگ‌ها، مشاهده گلوله‌های فضولات و سوراخ‌های ردیفی روی برگ‌ها از نشانه‌های بارز حضور این آفت است.

 

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه توانایی پرواز حشرات کامل، مدیریت این آفت را پیچیده‌تر می‌کند، خاطرنشان کرد: در نشست ستاد گیاهپزشکی استان، راهکارهای مقابله با این آفت بررسی شده است، اما تاکید می‌کنیم که کنترل این آفت در همین مرحله نخست و بر روی میزبان اصلی (ذرت) یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است و همراهی و مشارکت کشاورزان در عملیات سمپاشی در این بازه زمانی، نقشی حیاتی در جلوگیری از سرایت و شیوع آن در سایر مزارع استان دارد.

 

صفایی‌نیا ضمن هشدار جدی نسبت به پیامدهای اقتصادی این آفت مخرب، از تمامی بهره‌برداران، کشاورزان و بهره‌برداران ذرت‌کار خواست تا با در نظر گرفتن توصیه‌های فنی کارشناسان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان‌ها، در اسرع وقت نسبت به پایش مزارع خود و انجام عملیات سمپاشی با سموم توصیه‌شده اقدام نمایند تا از وقوع فاجعه در مزارع استان جلوگیری شود.

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها,اخبار
  • کد خبر : 274450
کلمات کلیدی
شیوا مجذوب
خبرنگار

شیوا مجذوب

تصاویر

photo28043316999 photo28035623508 photo28035630234 photo28035638577 photo28043316833

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
accessibility
تنظیمات قالب