اقتصاد مقاومتی در سایه وحدت ملی و امنیت ملی
یکشنبه ،01 شهریور 1405
سازمان جهادکشاورزی استان کهکیلویه و بویراحمد
  • 1404/10/02 - 10:35
  • - تعداد بازدید: 32
  • - تعداد بازدیدکننده: 26
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

پشتیبانی دولت، زمینه‌ساز رونق کشاورزی در کهگیلویه و بویراحمد

استاندار کهگیلویه و بویراحمد در دیدار با نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی گفت: با وجود چالش‌های طبیعی و زیرساختی، برنامه‌ریزی برای جهش در بخش کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با توجه ویژه به پروژه‌های آبی کلیدی و حمایت‌های دولت، نویدبخش تحول و رونق آینده این بخش است.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، یدالله رحمانی (صبح روز سه‌شنبه ۲ دی‌ماه) در دیدار با حجت الاسلام و المسلمین سید حسن ربانی، نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی که در سالن جلسات دفتر نماینده ولی فقیه استان برگزار شد، گزارشی از وضعیت توسعه استان و چالش‌های موجود ارائه کرد.

وی با اشاره به حضور مسئولان محلی و کارشناسان گفت: علی‌رغم پتانسیل‌های فراوان و حمایت‌های پس از انقلاب، محرومیت عمیق، شرایط خاص جغرافیایی و پراکندگی جمعیت موجب شده شاخص‌های اقتصادی استان مطلوب نباشد.

رحمانی افزود: ۶۵ درصد مساحت استان دارای شیب بالای ۱۵ درصد و بیش از ۸۰ درصد آن ناهموار است و این شرایط اجرای پروژه‌های عمرانی و زیرساختی را چند برابر میانگین کشور پرهزینه می‌کند. کمتر از ۲۰ درصد مساحت استان دشت قابل فعالیت دارد که عمدتاً در جنوب و بخشی از دهدشت واقع است.

وی تصریح کرد: جمعیت روستایی استان ۴۴ درصد است که در ۱۶۴۳ روستا پراکنده‌اند؛ بر اساس آمار، ۹۲۳ روستا کمتر از ۲۰ خانوار دارند و مشمول شاخص‌های برنامه‌ریزی رسمی نمی‌شوند، با این حال دولت خدمات‌رسانی می‌کند؛ بیش از ۹۰۰ مدرسه با کمتر از ۱۰ دانش‌آموز و ۶۰۰ روستای خالی از سکنه نمونه‌ای از این وضعیت است.

استاندار کهگیلویه و بویراحمد افزود: سهم استان از تولید ناخالص داخلی با نفت حدود ۱/۸ درصد و بدون نفت حدود ۱/۶ درصد است و درآمد سرانه استان تا ۷۰ تا ۸۰ درصد از برخی استان‌های برخوردار کمتر است. سپرده‌های بانکی نیز تنها ۰/۲۵ درصد سهم جمعیتی استان را تشکیل می‌دهد.

رحمانی گفت: در سفر اخیر رئیس‌جمهور به استان، ۲۶ هزار میلیارد تومان اعتبار در پروژه‌های عمرانی مصوب شد که بخش عمده آن در دو حوزه اصلی راه با ۱۳هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان و حوزه آب با ۹هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان است.

وی بیان کرد: استان ۷۱ پروژه مهم اقتصادی را تعریف کرده که ۱۲ پروژه آغاز شده است؛ چند پروژه در این سفر کلنگ‌زنی شد؛ ازجمله پالایشگاه با ظرفیت ۱۱۰ هزار بشکه، کارخانه شیشه با اشتغال‌زایی ۳ تا ۴ هزار نفر، و کارخانه سیمان و لوله‌های بدون درز را میتوان نام برد.

رحمانی تصریح کرد: عملیات لرزه‌نگاری میدان‌های نفتی «زودرو»، «ریگ» و میدان گازی «مختار» با سرمایه‌گذاری بیش از ۵ هزار میلیارد تومان آغاز شده است؛ پروژه‌های مهم راه‌سازی دهدشت – خیرآباد (۴۴۱۰۰ میلیارد تومان) و خط انتقال سد مخزنی تنگ سرخ (۲۵۰۰ میلیارد تومان) در حال اجراست. اتصال استان به آزادراه شیراز – اصفهان با قرارداد اولیه ۲۵۰۰ میلیارد تومان نیز در دستور کار قرار دارد.

وی تصریح کرد: با وجود دارا بودن ۱۰ درصد منابع آب کشور، تنها ۲۸ درصد اراضی استان آبی هستند و زیرساخت‌های موجود عمدتاً به استان‌های دیگر سرویس می‌دهند؛ از جمله سد کوثر، سد مارون و سد شمشیر که آب آن‌ها به استان‌های خوزستان، بوشهر، فارس و هرمزگان منتقل می‌شود.

رحمانی خاطرنشان کرد: مهم‌ترین پروژه در حال اجرا سد مخزنی تنگ سرخ با ۵۰ درصد پیشرفت است که قدمت طرح آن به سال ۱۳۷۵ می‌رسد و اکنون وارد بودجه شده است؛ سدهای کوچکتر مانند سقاوه و سرپریم نیز در حال اخذ مجوز کمیسیون ماده ۲۳ هستند.

وی در پایان گفت: سهم بخش کشاورزی از اشتغال استان بین سال‌های ۱۳۹۷ تا کنون از ۲۴ درصد به ۱۲/۸ درصد کاهش یافته و پایین‌تر از میانگین کشوری است؛ این شاخص نشانگر نیاز جدی به حمایت دولت برای تکمیل زیرساخت‌های بخش کشاورزی و جبران عقب‌ماندگی‌ها است. 

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها,اخبار
  • کد خبر : 235463
کلمات کلیدی
شیوا مجذوب
خبرنگار

شیوا مجذوب

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
accessibility
تنظیمات قالب